Utställning om kärlek inleder Härjedalen Pride

Dela det här!

img_3882.jpg
Bodil Halvarson och Jenny Hansen är nöjda med den fina utställningen om kärlek. Foto: Morgan Grip
Under måndagskvällen hölls välbesökt vernissage i Medborgarhusets Ljushall där den nya utställningen Kärlek har satts upp. 25 deltagare från när och fjärran, alla konstnärer i sitt slag finns representerade och alla ger de olika uttryck kring begreppet kärlek.

Jenny Hansen, ordförande i Härjedalen Pride och Bodil Halvarson, årets konstnär i Härjedalen Pride, hade många fina alster att smycka utställningen med som nu blir en fin inledning på hela Härjedalen Pride som inleds om ett par veckor.

– Vi har representanter från bland annat Missouri, London och Röros här och alla har de tänt på temat om kärlek, berättar Bodil Halvarson. Alla har någon form av personlig anknytning till Härjedalen.

Bodil har till vardags ett galleri i Östersund och erbjöd sig redan tidigt att hjälpa till med utställningen som nu kommer att finnas på plats fram till den 28 augusti.

Ulrika Lepik från Herrö är en av konstnärerna och hon nappade förstås på idén.

– Det är klart man vill vara med när det är ett sånt härligt tema som kärlek, menar Ulrika som bland annat har tagit med sin gestaltning av det vackra Vitlyckebrudbaret bland sina alster. 

Det ryktas om att utställningen Kärlek kan komma att bli årligen återkommande och det låter väl som en riktigt bra idé eller hur?

 

Bild 2

img_3889.jpg

Bildtext 2
Ulrika Lepik från Herrö här med en av sina målningar som finns med i utställningen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!