Spåren på skidstadion skall breddas för att ge plats för större tävlingar

Spåren på skidstadion skall breddas för att ge plats för större tävlingar. Foto: Morgan Grip
Spåren på skidstadion skall breddas för att ge plats för större tävlingar. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Spåren på skidstadion i Sveg är i dag inte godkända av Svenska skidförbundet för tävlingar som till exempel Ungdoms-SM, Sverigecup och Senior-SM, men det är något man nu jobbar på att ändra på.

Sommaren 2017 påbörjades arbetet med skogsavverkning för att kunna få till bredare och därmed godkända banor. Arbetet görs av Svegs IK tillsammans med Härjedalens kommun.

Annonser

– Vi vill till så stor del som möjligt vara behjälplig och ge möjligheter för föreningslivet i kommunen, och det här är ett av projekten vi hjälper till med just nu, säger Linda Bergström, fritidschef på Härjedalens kommun.

Fortfarande återstår dock mycket arbete, bland annat markarbete, samt en breddning av den skidbro som finns i spåret. Kostnaden för breddningen av skidbron uppskattas till cirka 1,5 miljoner. Och det är något man hoppas kunna få projektstöd för.

– En ansökan om det ligger just nu inne hos Leader, vi hoppas att få svar på den innan årets slut. Förhoppningen är att man skall kunna få till godkända banor till nästa säsong, säger Linda Bergström.

Annonser

Annonser