Stora problem med telefoni och internet i Lillhärdal

Dela det här!ring-igen.jpeg
Ända sedan i somras har det varit problem med telefoni och internet och nu har Lillhärdalsborna tröttnat. Foto: Gittan Brorson / Gittans Idé & Produktion
Sedan långt före jul har det varit stora problem med telefoni och internet via Telias nät i Lillhärdal med omnejd. Redan i somras började störningarna om än i mindre utsträckning och skulle fortsätta långt in på det nya året och fortfarande pågå, trots att Telia har lovat att åtgärda problemen gång på gång.

– När man ha ringt har man bland annat fått till svar att det ska rättas till på eftermiddagen, eller dagen efter, fast man fick ju förstås aldrig veta vilket år, säger en av alla irriterade bybor.

Såväl fast telefoni som mobil är drabbad och under hösten har det varit stora problem med överhörning, ADSL-trafik via telefonjacket är även det drabbad. Samtal som bryts, sms som inte kommer fram, bredband utan uppkoppling, arbete som inte kan utföras. Allt detta har blivit mer regel än undantag för Lillhärdalsborna som nu har tröttnat.

– Vi får olika besked hela tiden och ingen verkar veta någonting om var felet ligger. Nu har de drabbade abonnenterna med leverantörer som hyr in sig i Telias nät börjat kontakta dem för att felanmäla problemen, så att de i sin tur kanske kan sätta press på Telia, säger Gittan Brorson, som driver reklambyrå på orten.

– Den här situationen blir ohållbar, jag och många med mig är beroende av fungerande kommunikation, jag kan inte utföra mitt jobb på ett effektivt sätt om jag inte kan kommunicera med mina kunder via telefon och internet, säger Gittan. Det blir ju direkt farligt också, när räddningstjänst och omsorg inte kan kommunicera eller om man behöver stå i telefonkö till sjukhus.

Även byns enda näringsställe är hårt drabbat då de har stora problem med sin kortläsare när det inte finns mobiltäckning. 

– De kan ju inte ta betalt med kort och inte har vi någon bankomat i byn heller så några kontanter finns inte att tillgå, säger Gittan Brorson. Hon ser mycket fram emot våren då det blir lättare för Lillhärdalsborna att dra in fibernät i sina hus när Härjegårdar ansluter sina fastigheter.

 

Bild 2

lillhardal-telia.jpg

Bild 3

4g.jpg

Bildtext 2
Foto: Gittan Brorson / Gittans Idé & Produktion
Bildtext 3
Foto: Gittan Brorson / Gittans Idé & Produktion

Dela det här!