Sveg föll mot Alsen

Dela det här!

img_0199.jpg
Sveg föll mot Alsen. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip
– Första 20-25 minuterna spelar vi riktigt bra. Vi spelar enkelt och har bra rörelse i laget. Vi skapar flera bra chanser och har bland annat ett skott i insidan av stolpen. Vi har även en frispark som tar i ribbkrysset plus två, tre andra bra målchanser, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson. 

– Efter cirka 25 minuter börjar vi slarva lite i de enkla momenten, mottagningar och korta passningarna, vilket gör att Alsen får ett litet övertag på oss. Men de skapar inte direkt några målchanser utan vi har rätt bra kontroll ändå. Alsens två mål i första halvlek kommer tyvärr som en konsekvens av ett par misstag från vår sida. 2-0 till Alsen i paus känns inte helt rättvist, säger Jonasson.

I andra halvlek får Sveg dock utdelning redan efter 18 sekunder. Tobias Andersson utnyttjar ett misstag i Alsens försvar och vänder bort deras mittback och sätter vackert Svegs reduceringsmål. Sveg får givetvis energi av det målet och har sen en bra period i cirka 10 minuter med bland annat ett friläge.

När Alsen sedan gör 3-1 så tar de över och skapar flera chanser och Sveg är inte riktigt nära efter det.

– Vi chansar lite och Alsen får göra sina mål lite väl enkelt. Vi får i alla fall göra ytterligare ett reduceringsmål. Andreas Larsson sätter ett fint hårt skott nära krysset, säger Jonasson. 

– Vi är inte alls nöjda med prestationen i denna match. Framförallt varvar vi för mycket mellan högt och lågt och idag var det mera lågt. Tobias Andersson och Andreas Larsson (spelade andra halvlek) förtjänar beröm för sina insatser. Vi andra måste höja oss några snäpp. Nu får vi ladda för en rolig match mot Strömsund nästa lördag, säger Jonasson avslutningsvis.

Matchfakta
Seriematch, div 5. Omgång 14
Alsens IF 2 – Svegs IK 5-2 (2-0)

1-0 Oskar Hernerud 29' 
2-0 Oskar Hernerud 38' (straffmål)
2-1 Tobias Andersson 46'
3-1 Haben Ghirmay 58'
4-1 Haben Ghirmay 83'
4-2 Andreas Larsson 85'
5-2 Oskar Hernerud 90'

Domare: Anders Ydstål, Dvärsätt
Assisterande domare: Stefan Söderquist, Krokom och Niklas Eberstein, Östersund
Publik: iu på Bleckåsvallen IP

Nästa match för Sveg spelas kommande lördag den 23 augusti hemma på IP då IFK Srömsund kommer på besök. Avspark 14.00.

Dela det här!