Sveg föll mot serieledarna

Hemmamålvakten Filip Wallin hade mycket att göra, gjorde det bra, men kunde inte stå emot han heller. Sveg förlorar matchen med klara 2-8. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Det var kattens lek med råttan, det var spel mot ett mål. Sveg förlorar klart lördagens hemmamatch i hockeytvåan mot serieledarna Kovland.

– Det går för fort för oss, vi hänger inte alls med i deras tempo, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen.

Spelet var genom hela matchen till största delen förlagd till Svegs försvarszon. Hemmamålvakten Filip Wallin hade mycket att göra, gjorde det bra, men kunde inte stå emot han heller. Sveg förlorar matchen med klara 2-8.

– Tack vare Filip i målet var vi ändå med i matchen i första perioden och en bit in i andra. Med lite flyt så hade det kunnat ramlat in någon puck för oss, och vi kanske hade kunnat skaka dem lite, men spelmässigt så är de ju för bra, säger Paalanen.

En otäck händelse inträffade i slutet av andra perioden när hemmabacken Johan Olofsson däckades av ett slagskott som träffade i huvudet. Han blev liggande en bra stund och hjälptes sedan av isen, han fördes till sjukhus i ambulans.

– Det är förmodligen en hjärnskakning skulle jag tro. Han mådde illa och kräktes, säger Paalanen.

Matchfakta

Svegs IK – Kovlands IshF 2-8 (1-2, 1-2, 0-4)

Svegs mål gjordes av Alex Woxlin och Emil Gustafsson.

Skott: 16-37 (5-12, 5-20, 6-5)
Utvisningsminuter: Svegs IK 12, Kovlands IshF 12.
Publik: 80

Dela det här!