Sveg för Musikhjälpen – luciafirande och musikunderhållning

Bild: Musikhjälpen

Dela det här!

Den 10 december drar Musikhjälpen igång. Då kliver Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz in i buren i Lund. Under en vecka kommer de därifrån att leda oss genom årets tema ”Alla har rätt att funka olika”, till förmån för den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över och där många fastnar i fattigdom och osynliggörs.

Runt om i Sverige kommer under veckan olika evenemang och insamlingar att göras och även i Sveg är förberedelserna i full gång. Mimmie Stålhandske, Åsa Hurtig-Göransson och Anna Engelmark jobbar just nu för att lyfta årets tema och samla in pengar till detta viktiga ändamål som Musikhjälpen är för så många människor, varje år.

Annonser

Den 15 december blir det stämningsfullt luciafirande i Svegs kyrka och sedan fortsätter evenemanget på Camp Sveg där Jens Persson kommer att inleda showen och där man livesänder från Musikhjälpen i Lund.

– Vi är så glada att Jens kunde vara med i år, säger Mimmie, han fick förfrågan redan förra året men hade då hunnit boka in annat.

Kulturskolan kommer att ställa upp med lärare, elever och instrument både under Lucia i kyrkan och under showen på Camp Sveg.

Svegs digitala insamlingsbössa är redan nu öppen så nu hjälps vi åt att fylla på i den. Har du kontanter som du vill bidra med kommer det att finnas bössor på plats. Besök även Musikhjälpen på torget på skyltsöndagen den 2 december, där man serverar glögg och ordnar en aktivitet för barnen.

– Om folk ute i stugorna har en flaska glögg över tar vi gärna emot. Det går bra att lämna in på ungdomsgården i Sveg, eller kontakta mig på 070-331 83 98, säger Mimmie Stålhandske.

Här är Svegs digitala insamlingsbössa!

Annonser

Annonser