Sveg fortsätter förlora

Foto av författare

Morgan Grip

Två matcher, två förluster, Sveg fortsätter att förlora. Trots att man vinner skotten med förkrossande 19-39 förlorar man fredagens bortamatch mot Strömsund/Sollefteå med uddamålet 5-4.

Lördagens hemmamatch förlorar Sveg mot gästande Härnösand med 3-6, trots en smakstart där hemmalaget leder med 2-0 drygt tio minuter in i matchen.

Härnösand var dock både snabbare och skickligare och ställde om snabbt från försvarsspel till anfallsspel och redan fem minuter efter Svegs 2-0-mål är man ikapp och förbi.

Flera av gästernas mål i matchen kom efter omställningar där hemmalaget inte hängde med i svängarna och Härnösand kom flera gånger i 3 mot 1-lägen. Sveg var absolut inte utan möjligheter och skapade flera riktigt farliga lägen, men har oerhört svårt att göra mål.

–Det var högt tempo, det var nog det snabbaste laget jag sett i den här serien. Vi är respektlösa och spelade med hjärtat och kämpade tappert, men de var skickligare på att hålla sina platser och spela rätt, säger coachen för dagen Magnus Persson.

– Vi har en hel del spelara borta i dag och två som slutat, men jag tror att det här är ett lag som har mycket att ge i resten av serien.

Två spelare som har slutat?

– Mattias Bergström och Johan Bergvall har slutat, säger Persson.

Matchfakta

Svegs IK  –  AIK-Hockey Härnösand 3 – 6 (2-3, 0-2, 1-1)

Svegs mål gjordes av Magnus Proos, Emil Gustafsson och Jonas Edén.

Skott: 37-34 (13-8, 14-13, 10-13)
Utvisningsminuter: Svegs IK 12, AIK-Hockey Härnösand 10.
Publik: 85

Strömsund/Sollefteå – Svegs IK 5 – 4 (1-0, 4-2, 0-2)

Svegs mål gjordes av Lars Nilsson, Markus Persson, Emil Gustafsson och Devin McGonigal.

Skott: 19-39 (8-13, 7-11, 4-15)
Utvisningsminuter: Strömsund/Sollefteå 12, Svegs IK 8.