Svegs IK hockeys tränare Jörgen Paalanen slutar

Svegs IK hockeys tränare Jörgen Paalanen lämnade under veckan laget. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Svegs IK hockeys tränare Jörgen Paalanen lämnade under veckan laget.

– Vi har det lite kämpigt med ekonomin, budgeten räcker inte till att bekosta Jörgens resor, säger hockeysektionens ordförande Magnus Persson.

– Jag ville köra med en öppen dialog och talade om för Jörgen att i slutet av året så kanske inte pengarna räcker till att bekosta resorna. Efter en del diskussioner så var vi överens om att han kör ett tag till, men sen kom han tillbaka och tyckte att det kanske var lika bra att han kliver av för det var lite annan turbulens i laget också, säger Magnus Persson.

Några av spelarna som Sveg.se har pratat med berättar att det funnits ett missnöje med tränaren, och att det på grund av det har uppstått en schism mellan honom och några av spelarna i laget.

Det har varit lite turbulens i laget, men framför allt så är det en penningfråga, säger Persson, som fanns i båset och coachade laget i fredagens bortamatch mot Strömsund samt i dagens hemmamatch mot Härnösand.

Hur kommer det att se ut i båset framöver?

– Jag står tillfälligt i båset nu, antingen kommer Jörgen tillbaka om vi hittar en lösning, annars får vi försöka hitta en tränare lokalt som inte behöver resa, säger Persson. Träningarna kommer att skötas av Mathias Nordqvist.

– Det finns inte ekonomi att betala resorna för mig längre säger de, så det är väl så då. För mig är det väldigt konstigt för kostnaden är ingen nyhet. Upplägget var det samma förra säsongen, jag ordnade egna sponsorer som ställde upp med 20 000 kronor och klubben betalade resterande 15 000 kronorna, säger Jörgen Paalanen.

– Vi räknar med en kostnad på cirka 20 000 kronor i år och de pengarna har vi inte, säger Magnus Persson.

Dela det här!