Sveg krossade Svenstavik men föll mot Kramfors-Alliansen

Sveg gör en bra match och är det bättre laget, men förlorar trots det söndagens hemmamatch mot gästande Kramfors-Alliansen med 2-3. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Sveg gör en bra match och är det bättre laget, men förlorar trots det söndagens hemmamatch mot gästande Kramfors-Alliansen med 2-3.

Sveg gör det mesta rätt, men för få mål. Två mål är alldeles för dålig utdelning med tanke på de flertalet frilägen och öppna målchanser man har, som borde ha resulterat i mål.

Att Sveg saknar en utpräglad målskytt är tydligt, man vinner skottstatistiken med 35-24 men förlorar matchen med 2-3. Nog borde man kunna kräva mer av en spelare som till exempel kanadensaren Devin McGonigal, som kom till Sveg just för att göra mål. Sex mål, varav fem mot Sveriges sämsta lag Svenstaviks HK, på sex matcher så här långt i serien måste ses som ej godkänt.

– Jag tycker vi förlorar matchen egentligen på att vi är för dåliga på att göra mål, sen att det skall bli ett sånt här avgörande det är ju jävligt surt, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen.

Målvaktstavla fällde avgörandet
En annars bra spelande hemmamålvakt i Filip Paalanen, som bland annat räddade en straff, blev olycklig när han vid ställningen 2-2 och tre minuter kvar på matchuret serverade gästernas Christian Sjölander både pucken och öppet mål, med ett felpass.

Sjölander har bara att slå in pucken i öppet mål och Sveg blir poänglös i matchen.

– Jag tycker trots förlusten att vi gör en bra match. Vi har stundtals en enorm press på dem, men som jag sa vi får inte in pucken, säger Paalanen.

Storseger mot Svenstavik
På lördagen tog Sveg som väntat en storseger i bortamatchen mot Svenstaviks HK, förra säsongens sämsta hockeylag i seriespel i Sverige om man tittar rent statistiskt.

Sveg vann matchen med hela 17-1.

Matchfakta

Svegs IK  –  Kramfors-Alliansen 2 – 3 (0-0, 2-2, 0-1)

Svegs mål gjordes av Marcus Persson och Mattias Bergström.

Skott: 35-24 (9-6, 17-9, 9-9)
Utvisningsminuter: Svegs IK 8, Kramfors-Alliansen 6
Publik: 123

Matchfakta

Svenstaviks HK  –  Svegs IK 1 – 17 (0-6, 1-5, 0-6)

Svegs mål gjordes av Devin McGonigal 5, Tomas Proos 3, Emil Gustafsson 2, Simon Nilsson, Jonas Edén, Johan Olofsson, Mattias Bergsström, Marcus Persson, Mattias Nordqvist och Emil Olsson.

Skott: 23-52 (5-16, 10-15, 8-21)
Utvisningsminuter: Svenstaviks HK 20, Svegs IK 8
Publik: 94

Dela det här!