Sveg och Tandsbyn delade på poängen

Dela det här!20130514-sik-fotboll-0008.jpg
Sasha Matyyuk rullar snyggt och behärskat in 1-0 för Sveg. Foto: Morgan Grip

Ytterligare en stark poäng av Svegs IK:s fotbollsherrar, denna gång mot ett Tandsbyn som kom delad trea ifjol, endast en poäng från andraplatsen.

– Vi fick en oerhört tuff start med en "orkanvind" emot oss första 30 minuterna. Detta gör att Tandsbyn som är duktiga i sitt presspel lyckas trycka tillbaka oss. Vi får inte ordning på de tekniska momenten, men vaskar ändå fram matchens första chans med ett friläge som dock skjuts utanför. Första gången vi får till ett lite ordnat passningsspel så skapar vi en farlighet, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson.

– Sen arbetar vi oss in i matchen och lyckas göra 1-0 via Sasha som snyggt och behärskat rullar in ett friläge där han själv starkt bryter sig igenom deras försvar. Trots att han blir "trampad" i bakhasorna står han upp och rullar in bollen.

– Tyvärr lyckas Tandsbyn kvittera ganska snabbt på en hörna, lite synd att vi inte kan hålla vår ledning lite längre.
Liksom första matchen visar vi på en riktigt bra attityd och tar hela tiden vårt ansvar i defensiven. Men, vi får inte till vårt anfallsspel och det är jag inte nöjd med. Kan vi få till ett lite bättre passningsspel så är jag övertygad om att vi skulle kunna hota Tandsbyn ännu mera.

– Vi vaskar fram en hel del kontringslägen i andra, med en boll i ribban och Zidou som inte riktigt hinner fram på returen. Samtidigt har även Tandsbyn några bra lägen så jag är nöjd med 1 poäng mot ett så starkt lag som Tandsbyn.

– Abdalla Hassan gör en kanonmatch på sin vänsterbacksplats och Jonny Larsson tycker jag också bör berömmas extra. Men alla ska återigen ha en stor stor eloge för insatsen idag, avslutar Jonasson.

Nästa hemmamatch är fredag den 24 maj kl. 19.00, motståndare är då Östersund FK U.

Dela det här!