Korpens Majlopp lockade rekordmånga

Många tog chansen att delta i Majloppet. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Årets upplaga av Korpens Majlopp drog mer folk än det någonsin tidigare gjort. I den sjätte upplagan kom hela 121 deltagare till start, varav 25 av dem var barn under 12 år. Alla tog sig runt den ca fem km långa brorundan efter egen förmåga. En del sprang och andra gick, en del joggade och andra lunkade. Det är det som är vitsen med majloppet, alla är med på sitt sätt, ingen är heller bäst, men först i mål kom Jesper Persson.

– Riktigt roligt att så många är med, förra året hade vi 90 startande och i år ökar vi ytterligare, säger Lina Andersson från Korpen, positivt att så många barn är med också.

Efter loppet lottades fina priser ut och Helene Andersson, en av Korpens instruktörer passade på att köra ett EFIT-pass med de som ville prova.

– EFIT betyder effektiv, funktionell, intensiv träning och är precis vad det låter som, säger Helene. Man jobbar med kroppen i snabbt tempo och med varierande antal repetitioner, allt i olika sammansättningar för att det ska bli så jämn belastning som möjligt, på så sätt förhindrar man belastningsskador, förklarar hon.

Korpen har många olika aktiviteter och även om en del av dem gått i sommarvila så är det några pass som körs fortfarande, besök deras webbplats här: http://www.korpensveg.se

Dela det här!