Willie Lee´s 5-årsjubilerar

Dela det här!20130508-willie-lees-0052.jpg
F.v. Mattias Nilsson kontrabas, Peter Hurtig gitarr och sång, Thomas Pedersen trummor och sång och Johan Lundin sologitarr och sång. Foto: Morgan Grip
Sedan de gjorde sin första spelning på torget i Sveg i samband med nationaldagsfirandet 2008, har det hänt en hel del för grabbarna i Willie Lee´s.
Tillsammans har de växt i sitt musicerande och lärt sig en och annan ny låt under tiden.
Från början spelades låtarna på tre ackord, på rockabilly-vis med egen prägel. Efterhand har ett fjärde ackord lagts till de övriga tre och reportoaren innehåller så här fem år senare även gammal country och rock n' roll med egen knorr. På senare tid har inspiration hämtats från allt mellan Fatboy till Plura.

– I början repade vi inte så mycket, vi hade så många spelningar så det hanns helt enkelt inte med, säger Peter Hurtig. Under resans gång har vi lagt till många nya låtar på listan och det tar ofta en hel kväll att sätta en låt, så repandet har ökat med åren, förklarar han.

Bandet släppte sin första CD för ganska precis ett år sedan och planerna finns på att spela in en andra, men replokalsproblem har satt käppar i hjulen för det projektet.

– Vi har en jättefin lokal här på Storön i Sveg, berättar Peter Hurtig, här kan vi verkligen ösa på och ge järnet utan att störa någon och det har gett fina resultat. Dessvärre får vi inte vara kvar här, så den största utmaningen just nu är att hitta en ny replokal, fortsätter han.

Bandet har genom åren haft många olika typer av spelningar i många olika sammanhang, bland annat en spontanturné runt Sveg.

– Vi hade en fantastiskt rolig kväll i samband med att vi hade en kick off med bandet, berättar Thomas Pedersen. Det var premiär på Storön och det var många som hade fest runt om i nejden, så vi åkte ut på en turné för att överraska. Vi avslutade med att spela i kön på Storön, skrattar han. Många ställde sig sist i kön flera gånger för att de ville höra mer av oss, tillägger Peter.

Bandet är även en del i "När rocken kom till Sveg", en stor ära för en femåring med rockmusiken som huvudsak. 

Många minnen dyker upp under tiden vi sitter i replokalen på Storön. Unpluggedspelning i Herrö, Fröjdholmen med över 1000 inlösta, countryfestival och Röros marknad är bara några exempel. De är ett berest gäng som är inne på sin tredje turnébuss vid det här laget. Hon heter Chevy Lee III och kommer att rulla många mil med instrument och orkestermedlemmar framöver.

Uppåt 200 spelningar kan de lägga till meritlistan och samtliga är rörande överens om att det är fantastiskt roligt det här med att spela musik.

– Det är ett tag sedan vi spelade på hemmaplan nu, så vi är riktigt taggade inför jubileumsgigget som kommer att äga rum på Knuten i Sveg den 24 maj, avslutar Thomas.

Bild 2

20130508-willie-lees-0026.jpg

Bild 3

20130508-willie-lees-0028.jpg

Bild 4

20130508-willie-lees-0034.jpg

Bild 5

20130508-willie-lees-0039.jpg

Bildtext 2
Peter Hurtig på gitarr och sång. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Mattias Nilsson med sin kontrabas. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Thomas Pedersen bakom trummorna. Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
Johan Lundin på sologitarr och sång. Foto: Morgan Grip

Dela det här!