Sveg vann tufft och stökigt möte mot Sundsjö

Sveg vann torsdagskvällens hemmamatch i division 6 mot Sundsjö IF med 2-1 och tog därmed sin andra fullpoängare för säsongen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Sveg vann torsdagskvällens hemmamatch i division 6 mot Sundsjö IF med 2-1. Det är en match där Sveg har det största bollinnehavet och spelet till största del är förlagd till gästernas planhalva.

Gästerna får det inte lättare när man i matchens 68:e minut får en spelare utvisad och senare också ytterligare en spelare utvisad. Sveg var det bättre laget och vann matchen rättvist, trots att man missade en straff.

– Första 45 minuterna tror jag vi tog för lätt på motståndet och trodde vi skulle vinna hur lätt som helst, men det är inte så. I andra halvlek koncentrerade vi oss bättre och spelade som vi har tränat på, då blev det också bättre. Sista 45 minuterna är det vi som äger matchen, säger Svegs tränare Ismail Kizilkaya.

– De får också två röda kort i andra halvlek vilket gör det lättare för oss. Vi har vunnit två matcher, spelat en oavgjord och förlorat en hittills. Det tycker jag är bra, grabbarna kämpar på men vi måste jobba mera så är det.

I matchens slutskede utbröt ett bråk mellan spelare i de båda lagen. Även någon åskådare rusade in på planen och deltog i bråket.

– Temperamentet måste vi jobba med. Jag fick säga till grabbarna rejält att lugna ned sig. Jag var rädd att domaren skulle blåsa bort matchen. Åskådare som blandar sig i också, det är absolut inte bra, sånt skall inte hända. Jag skall prata med dem personligen, säger Ismail Kizilkaya.

Matchfakta
Svegs IK – Sundsjö IF 2-1 (0-0)

61’ 1-0 Hadi Ansari
81’ 2-0 Taher Alizadeh
82′ 2-1 Hassan Ahmadi

Dela det här!