Svegsbo såg sin Lottorad dras i Sommarkrysset – blev miljonär

Vinnaren har haft med vinstraden i sitt system sedan premiären av Lotto 1980, och har som bäst fått 5 + 2 rätt vid ett tillfälle tidigare. Då blev det ingen större utdelning men nu kunde han konstatera att han vunnit 1 853 918 kronor. Bild: Skärmklipp svenskaspel.se

Dela det här!

Pingstaftonens Lottodragning resulterade i en inlämnad sjurättsrad på Lotto 2. Raden fanns med på ett spelkvitto inlämnat av en man i 70-årsåldern från Sveg hos Ica Supermarket i kommunen.

– Ja tänk, man trodde att det var omöjligt, konstaterade vinnaren glatt för Svenska Spels vinnarkommunikatör Magnus Fridell.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

På lördagskvällen var det premiär för Sommarkrysset i TV4 och som traditionen bjuder hölls därför Lottodragningen direkt i det populära underhållningsprogrammet. En som satt och tittade på programmet, som sänds från Gröna Lund i Stockholm, var en pensionerad snickare från Sveg som hade hela sin stora familj runt sig när han plötsligt kände igen de Lottonummer som drogs.

– Jag har tippat tio rader sedan Lotto började och jag kan den här raden i huvudet och såg hur den drogs på tv, berättade mannen för Magnus Fridell när han en knapp halvtimme senare ringde för att gratulera till storvinsten.

Men mannen, och hela hans familj, hade svårt att förstå att det var på riktigt.

– Man måste ju dubbelkolla, och det flera gånger, om det verkligen var på riktigt. Ingen i familjen trodde på det, alla kollade en gång till och till slut gick jag in i telefonen för att kolla.

– I och med att du ringer förstår jag ju att det är sant, skrattade han.

Vann drygt 1,8 miljoner
Mannen, som alltså haft med vinstraden i sitt system sedan premiären av Lotto 1980, har som bäst fått 5 + 2 rätt vid ett tillfälle tidigare. Då blev det ingen större utdelning men nu kunde han konstatera att han vunnit 1 853 918 kronor. Och han kunde direkt berätta vad han planerade att göra för vinstpengarna.

– Jag har byggt ett sommarhus och har lite utgifter. Nu ska jag också köpa loss arrendetomten, berättade han och fortsatte:

– Sedan ska jag byta bil förstås och barnen vill nog ha någon krona.

Första miljonvinsten
Magnus Fridell på Svenska Spel berättar att mannen är den första från Jämtlands län att i år bli miljonär på något spel från Svenska Spel Tur.

– Kul att det äntligen blev en miljonvinst till länet och förhoppningsvis är det inte den sista i år, säger han.

Miljonvinnaren från Sveg önskar vara anonym.

Dela det här!

Annonser