Tävlingssäsongen har startat för Patrik Eriksson

Dela det här!130320-patrik-eriksson-snowcross-webb.jpg
Patrik Eriksson från Sveg startade säsongen med en femteplats i Trettondagsracet på Völlarbanan. (fotot är taget inför förra årets Sverigecup) Foto: Morgan Grip
Skotercrossåkaren Patrik Eriksson från Sveg fanns med på starlinjen när Team Walles anordnade Trettondagsracet på Völlarbanan i söndags.

Första heatet för ungdomarna i klassen 14-16 började med en omstart eftersom en förare tjuvstartade, Patrik fick en ganska dålig start och kom ut som sjunde man ur startkurvan men lyckades köra upp sig.

– Det flöt ändå på ganska bra och jag kom i mål på en femteplats i första heatet, säger Patrik.

Andra heatet började riktigt bra och skulle bli ännu bättre. Patrik låg på en femteplats i starten, körde därefter upp sig två placeringar och var uppe på en tredjeplats och hade bra häng på tvåan.

– Jag lyckades ta mig om tvåan men blev omkörd igen på sista varvet och kom i mål som trea i det andra heatet, berättar Patrik.

Tredje heatet blev dock inte riktigt som det var tänkt med dålig start i kombination med uppkörd och isig bana.

– Jag kom ut ur starten som sjunde man och hade två skotrar framför mig i princip hela heatet, berättar Patrik. Jag hade bra kontakt med båda två men eftersom banan var så pass uppkörd och isig var det svårt att komma om, så jag kom i mål som sjua och slutade totalt på en femteplats.

Patrik måste åka långt den här säsongen för att kunna träna, den närmaste banan för honom är just Völlarbanan i Bruksvallarna. Närmast finns han på startlinjen när den 42:a upplagan av Arctic Cat Cup, Europas största skotercrosstävling, avgörs på Gräfsåsen i Östersund kommande helg.

Här kan du se samtliga resultat från Trettondagsracet: www.mylaps.com

Dela det här!