Teater med humor och allvar engagerade förskolebarnen

Teater med humor och allvar engagerade förskolebarnen. Foto: Erik Larsson
Den här veckan turnerar Teater Soja från Sundsvall i Härjedalen där man spelar upp barnföreställningen Bråklådan för kommunens förskolebarn. Turnén inleddes med två föreställningar på Svegs bibliotek i måndags, för drygt 70 engagerade barn. Foto: Erik Larsson
Foto av författare

Jessica Grip

Den här veckan turnerar Teater Soja från Sundsvall i Härjedalen där man spelar upp barnföreställningen Bråklådan för kommunens förskolebarn. Turnén inleddes med två föreställningar på Svegs bibliotek i måndags, för drygt 70 engagerade barn.

Bråklådan är ett roligt och spännande konfliktdrama med inslag av dans och rim som handlar om ett bråk om en stor trälåda. Det är Ruts och Ferdinands jobb att flytta på den men under arbetets gång visar det sig att Titti bor i lådan. Hon vill minsann inte att hennes hem flyttas på hur som helst, hon har ju ingen annanstans att ta vägen.

Konflikt och bråk uppstår och denna konflikt som skådespelarna levererar med både humor och allvar engagerar barnen väldigt mycket och den slutar tack och lov lyckligt för alla.

Ur en vuxens perspektiv är Bråklådan ett klockrent exempel på när byråkratiska beslut krockar med vardagens verklighet.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!