Foto av författare

Morgan Grip

Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. ARKIVBILD. Foto: Morgan Grip
Svegs IK:s hockeyherrar åker hem med tre poäng av sex möjliga efter helgens miniturné.

I fredagskvällens bortamatch mot Kvarnsvedens GoIF är det hemmalaget som börjar bäst och också får utdelning för det. Kvarnsveden tar ledningen med 1-0 redan efter 31 sekunder och Sveg får sedan jobba i uppförsbacke större delen av matchen.

I mitten av andra perioden kommer Sveg ikapp målmässigt när man kvitterar till 3-3, genom Anton Högström. Kvarnsveden kan dock strax därefter både återta och öka på ledningen när man gör både 4-3 och 5-3.

Innan andra perioden är över har Sveg reducerat till 5-4, och i sista perioden, med knappa åtta minuter kvar att spela, visar Sveg på styrka och vänder underläge 5-4 till seger 6-7.

I lördagens match mot Smedjebackens HC får Sveg en katastrofal start och hamnar tidigt i brygga då man redan 11,23 minuter in i första perioden har hamnat i ett 4-0-underläge. Innan perioden är över har Sveg dock reducerat till 4-2.

I mitten av andra akten drar Smedjebacken ifrån ytterligare när man ökar på sin ledning till både 5-2 och 6-2, och i tredje periodens inledning ökar man också på till 7-2.

Svegs Nikolas Sturmankin reducerar strax därefter till 7-3 men närmare än så kommer man inte, det blir också slutresultatet.