Skip to content

Victor Ericsson lämnar kommunpolitiken

Victor Ericsson (M) lämnar kommunpolitiken. Foto: Nina Wenker
Victor Ericsson (M) lämnar nu kommunpolitiken i Härjedalen för uppdrag på riksnivå. Foto: Nina Wenker

Dela det här!

Härjedalens kommunalråd, Victor Ericsson (M), lämnade under onsdagen in begäran om entledigande från samtliga förtroendeuppdrag i Härjedalens kommun.

Anledningen är att Victor Ericsson fått anställning på Moderaternas riksorganisation med placering på högkvarteret i Stockholm. Fram tills nästa kommunfullmäktige kommer överlämning av aktuella frågor som Victor Ericsson ansvarat för att ske. Frågan om entledigande hanteras formellt av kommunfullmäktige i juni.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

– Det har varit en otrolig ära att ha varit förtroendevald i Härjedalens kommun. Först i opposition och nu i ledande ställning. Det är det hittills roligaste och mest spännande jag gjort i mitt liv. Nu väntar dock ett annat kapitel, allt har sin tid sägs det, säger det avgående kommunalrådet Victor Ericsson.

Victor kommer bland annat att jobba med att utveckla den moderata politiken och hur partiet kan nå ut med budskapen på olika sätt runt om i landet.

– Det är med delade känslor vi mottar Victors besked om att lämna oss i Härjedalen. Vi gläds mycket med Victor som erbjudits möjlighet att verka för Moderaterna på riksplanet, samtidigt som vi är övertygade om att hans framtida arbete kommer att vara positivt för vårt parti. Däremot kommer det att bli svårt för oss lokalt att ersätta Victor, som med stort engagemang och omfattande kunskaper representerat Moderaterna i Härjedalen, säger Moderaternas ordförande Thomas Wiklund.

Dela det här!

Annonser

Scroll To Top