Bosse Johansson lämnar Elfsborg efter 13 år i klubben

Bosse Johansson lämnar ordförandeskapet i allsvenska IF Elfsborg efter 13 år. Foto: Leif Eriksson

Dela det här!

Bosse Johansson från Sveg, lämnar i samband med allsvenska IF Elfsborgs årsmöte i mars nästa år sitt uppdrag.

– Det är med stolthet som jag lämnar över ordförandeklubban efter 13 år och detta i en stark förening med höga ambitioner och stark framtidstro, säger han.

– Tretton år är en ganska lång tid och jag har upplevt många härliga stunder, mycket glädje och värme. Stundtals även frustration, som i sin tur bidragit till att vi kavlat upp ärmarna och tillsammans kämpat vidare.

– Och att ha fått förmånen att leda en så fin förening har varit en ynnest, men även hårt arbete. Vid sidan om uppdraget i Elfsborg och mitt vanliga arbete som vd på Swedbank Sjuhärad AB har jag även under åren varit ordförande i Svensk Elitfotboll, vice ordförande i Sparbankernas Riksförbund och ledamot i Finance Committee i ECA. Sedan i våras är jag ny styrelseledamot i börsnoterade Swedbank i Stockholm, berättar han.

– Det finns många talanger, mycket kunskap och framför allt en väldigt stark framtidstro inom IF Elfsborg. Fram till årsmötet nästa år fortsätter jag att oförtrutet arbeta för IF Elfsborgs bästa för att därefter lämna över stafettpinnen.

Det är alltså en av de riktigt stora makthavarna inom svensk elitfotboll, som 2009-2012 även var ordförande i Svensk Elitfotboll, som nu lämnar skutan.

Bosse Johansson har också alltid på olika sätt under årens lopp stöttat sin moderklubb Svegs IK. Hans föräldrar bor i Herrö, där han också har ett fritidshus och ofta återvänder till.

Det är bara att hoppas på att denne fotbollsälskare och legendar fortsätter att föra svensk toppfotboll framåt på något sätt.

ANNONS:

Dela det här!