Moderat politiker delar artiklar från högerextrem sajt på Facebook

Foto: pixabay.com

Dela det här!Det kommunala bostadsbolaget Härjegårdars styrelseordförande Billy Anklew (M) delar artiklar från högerextremistisk sajt på Facebook, vilket Sveriges Radio P4 Jämtland var först med att rapportera.

Billy Anklew, som är styrelseordförande i det kommunala bostadsbolaget i Härjedalen, har delat många artiklar från vanliga tidningar som ofta handlar om problem med migration på sin Facebook-sida. Men han har också delat artiklar från Fria Tider som är en sajt med kopplingar till högerextrema organisationer, skriver Sveriges Radio P4 Jämtland.

– Jag tycker att det är bra om man ser andra vinklar. Det kan vara nyttigt att se hur andra skriver och tycker. Man behöver inte läsa om man inte vill, säger Billy Anklew till Sveriges Radio P4 Jämtland. Han tycker inte att han har en främlingsfientlig agenda.

– Jag har drivit firma i många år. Sista sex åren har jag haft sex invandrare. Förra året hjälpte jag två familjer att få hit sina fruar och barn. Så det tycker jag inte, säger han.

Billy Anklew sparkades 2015 ur Moderaternas fullmäktigegrupp i Härjedalens kommun eftersom hans partikamrater inte längre ansåg sig ha något förtroende för honom. Han är sedan dess politisk vilde i Härjedalens kommun.

Vi har sökt Billy Anklew, men han har inte gått att nå för en kommentar.

Dela det här!