Det laddas för musik non-stop på Storön

Foto av författare

Jessica Grip

img_7196.jpg
Daniel Wiklund, Erik Andersson och Lars-Johan Wagenius hoppas på mycket folk på Storön på lördag. Foto: Morgan Grip
På lördag blir det musik non-stop på Storön i Sveg när musikerna i projekt Bandcamp drar igång konsert både på stora scenen och inne på logen.

Redan klockan 18 slår man upp portarna och då öppnar även pub och restaurang. Banden kommer under början av kvällen att bjuda på lite jam i olika konstellationer för att sedan uppträda med sina band senare under kvällen. 

Bandcampen kommer att bli en kväll för alla, ung som gammal och man hoppas på att många kommer till Storön för att lyssna till en lagom blandning av musik som framförs av nio olika band.

– När vi besökte Finland i våras med ett par av våra svenska band var det ca 900 i publiken, berättar Erik Andersson, som är lite av hjärtat i projektet på den svenska sidan, vi hoppas naturligtvis att vi kan slå den siffran. 

Förutom en bra blandning av musik med de olika banden från Finländska Österbotten, Sveg, Lillhärdal, Rätan och Umeå utlovas riktigt bra ljud och ljus från de båda scenerna.

– Vi ser mycket fram emot lördagen, det kommer att koka av musik inne på Storön och även inne på discot kommer det att dunka på bra där lokala duktiga DJ:s håller i spakarna.

Projekt Bandcamp kommer att avslutas nu i höst men man hoppas på att det kommer en fortsättning för att hålla musikintresset vid liv.

– Det betyder mycket för oss som älskar att hålla på med musik att kunna vara en del av ett sånt här stort EU-projekt, det är verkligen guld värt, säger Daniel Wiklund och Lars-Johan Wagenius.

 

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!