Division 3-fotboll för herrar på Svegs IP kommande säsong

Division 3-fotboll på Svegs IP kommande säsong. Foto: Morgan Grip
Division 3-fotboll på Svegs IP kommande säsong. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Svegs IK:s fotbollsherrar är klara för spel i division 3 kommande säsong.

När IFK Östersunds ungdomslag meddelade att de drar sig ur serien gick frågan till Svegs IK om man ville ta den vakanta platsen som uppstod. En fråga som Svegs IK svarade ja på.

För första gången i föreningens historia spelar man nu i division 3 kommande säsong.

– Det känns väldigt spännande och inspirerande, men det är mycket jobb också, säger Svegs tränare Rhonny Nilsson.

– Det är så klart ett steg att ta, det krävs att det finns spelare framför allt och sen att det finns en organisation runt laget. Organisationen kan bli bättre, den är lite tunn på vissa ställen. Spelartruppen är bra, dilemmat är att vi har spelare som inte bor här, och att många på grund av jobb inte alltid kan träna, säger Nilsson.

– Vi måste ha in en fyra, fem stycken nya spelare som är här och bor här och som kan vara med på varje träning. Då har vi kanske en grupp på 12-14 personer på varje träning och det måste vi ha för att få kontinuitet i träningen, menar Nilsson.

Tre nya spelare har redan anlänt och det handlar om två portugiser och en brasilianare med EU pass.

– I division tre måste spelarna ha ett EU pass annars får man inte spela här. Brasilianaren som nu anslutit har dubbelt pass. Han har italienskt pass också så då funkar det, säger Nilsson.

– Vi försöker också att få hit ytterligare en eller två spelare till. Vi får se, jag har lite fler krokar ute men det är mycket som skall stämma, säger Nilsson.

”Vi ska etablera oss i division 3”

– Målsättningen är att vi ska etablera oss i division 3. Och vara kvar i division 3, så vi inte blir en dagslända och åker ner i fyran. Kan man åka ner i fyran så kan man åka ner i femman. Det går fort då, säger Nilsson

– Vi har en bra spelartrupp när alla är på plats och tillgängliga. Då har vi en trupp som gör sig bra i division 3, säger Nilsson.

Vi har en bra spelartrupp när alla är på plats och tillgängliga. Då har vi en trupp som gör sig bra i division 3, säger Svegs IK:s tränare Rhonny Nilsson. Foto: Morgan Grip

Konstgräs skulle underlätta

Avsaknaden av konstgräs skapar dock problem med både träningsmöjligheter och matcher och kan innebära att Sveg får inleda serien med fem bortamatcher.

– Vi får ju träna i idrottshallen och det är ju som det är. Det går ju att bedriva träning men det är ju inte optimalt, men det är det vi har så vi får göra det bästa av det, säger Nilsson

– Vi har fått laborera och byta spelplatser och speldatum för att få ihop det. Med en konstgräsplan hade vi kunnat spela på ordinarie datum och på hemmaplan, säger Nilsson.

Inleder med bortamatch mot Matfors

Sveg inleder med bortamöte mot Matfors IF den 10 april. Avspark 13.00 på Västhagen IP i Sundsvall.

Lagen i division 3 mellersta Norrland 2022

Alnö IF
Anundsjö IF
Björna IF
Frösö IF
Järpens IF
Kramfors-Alliansen
Ljusdals IF
Lucksta IF
Matfors IF
Offerdals IF
Svegs IK
Östavalls IF

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!