Jörgen Paalanen ny tränare i Sveg Hockey

Dela det här!

paala.jpg
Jörgen Paalanen från Ljusdal och Järvsö IK tar över som tränare i Sveg efter Håkan Nilssons avhopp. Foto: Morgan Grip
Jörgen Paalanen från Ljusdal blir Sveg Hockeys nye tränare efter att Håkan Nilsson har valt att kliva av.

– Ja, det blev ju lite hastigt och lustigt. Det är tråkigt att Håkan slutar men det är hans beslut. Jag tycker att grabbarna ska fortsätta spela serien ut så då tog jag på mig ledarrollen, säger Jörgen Paalanen.

49-årige Paalanen har funnits med kring laget hela säsongen där hans son Filip är en av målvakterna. Paalanen har bakgrund som ungdomstränare upp till U15-nivå i Järvsö samt en spelarbakgrund, även om det är 35 år sedan.

– Det var inte på någon hög nivå men jag har alltid tyckt om att titta på och hålla på med hockey, säger han.

Det var vid Svegs senaste hemmamatch mot Skedvi/Säter som tränaren Håkan Nilsson lämnade ishallen efter två perioder i frustration över det egna laget.

– Det verkar som att jag inte behövs. Ingen lyssnade på mig, spelarna tycks redan kunna allt som jag säger så då tyckte jag inte att jag hade något där att göra, sa Nilsson till sveg.se efter den matchen.

Laget har inte vunnit sedan 24 oktober då just Skedvi/Säter besegrades efter förlängning på bortaplan, så det är en grupp i gungning som Jörgen Paalanen nu får befälet över.

– För det första ska vi försöka att få detta att bli roligt igen. Det är duktiga grabbar i det här laget och får vi bara en vinst med oss så får vi en positiv trend. Jag tycker att vi har haft otur i många matcher samtidigt som vi också gör många egna misstag, t ex att vi drar på oss för många utvisningar, säger vinnarskallen Paalanen.

– Ja, jag hatar att förlora och brukar vara hetlevrad, skrattar Paalanen på frågan om vad för typ av ledare som Svegskillarna nu får, men beskriver sig även som tydlig och att laget måste spela på ett enkelt sätt och minimera sina egna misstag. 

– Huvudsaken är att grabbarna ska tycka att det här blir roligt igen, säger Jörgen Paalanen avslutningsvis.

Svegs herrar avslutar den ordinarie serien med tre raka hemmamatcher där topplaget Smedjebacken kommer på besök den 6 januari, följt av Kvarnsveden den 8 januari och HAIK/Falu IF den 9 januari.

Bild 2

filip.jpg

Bildtext 2
Jörgens son Filip Paalanen har varit en av målvakterna i Sveg den här säsongen. Foto: Morgan Grip

Dela det här!