Mani utökar – tar över Restaurang Björnen

Foto av författare

Morgan Grip

mani_071.jpg
Mani utökar när han den 1 augusti tar över Restaurang Björnen i Sveg. Foto: Morgan Grip
Efter att framgångsrikt ha drivit Restaurang Mysoxen under cirka 1,5 år utökar nu Churamani "Mani" Aryal, när han den 1 augusti tar över Restaurang Björnen i Folkets Hus, då avtalet med nuvarande arrendator går ut den sista juli.

– Det kommer att serveras riktig husmanskost som dagens lunch samt riktigt bra á la carte kvällstid. Pubkvällar blir det ungefär en gång varannan månad och en gång varannan månad på Mysoxen, berättar Mani och utlovar hemlagad mat.

– Inget färdigt, enbart hemlagat, precis som på Mysoxen, säger Mani som också alltså kommer att driva Restaurang Mysoxen.

– Vi kommer också att servera lite annorlunda pizzor och en dag i veckan kommer vi att servera nepalesisk mat som innebär mycket vegetariskt, berättar Mani.

Personalstyrkan måste så klart utökas i och med att han nu kommer att driva två restauranger.

– Jag har redan rekryterat ny personal, kocken kommer från Ljusdal och direkt från restaurangutbildningen som han avslutar nu i maj, berättar Mani som själv kommer att finnas på båda ställen, i alla fall till en början.

– Jag kommer också att fräscha till restaurangen interiört med t ex en del ommålning så öppning blir förmodligen någon gång i augusti, avslutar Mani.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!