Medborgardialoger ska leda till ett tryggare samhälle

Dela det här!polisen-161102-img_9284.jpg
Kommunpolis Christer Höglund från Östersund på besök i Sveg under förra veckan för att samla in allmänhetens synpunkter om hur och var man ska lägga resurser till ett tryggare samhälle. Foto: Morgan Grip
Polisen i samarbete med kommunerna jobbar just nu med medborgardialoger för att ta reda på vad man tillsammans ska prioritera för att förbättra tryggheten ute i samhället.

Förra veckan besökte man bland annat Sveg där kommunpolis Christer Höglund från Östersund fanns på plats tillsammans med kommunalråd Victor Ericsson (M)

– Det här gör det möjligt för befolkningen att berätta hur det ser ut i olika områden, var det finns trygga och otrygga platser samt vad polisen eller kommunen kan hjälpa till med för att minska brottslighet och öka tryggheten, förklarar Christer Höglund.

Synpunkter och idéer samlas alltså in nu under november och dessa läggs därefter samman med de idéer som redan finns hos polis och kommun. Det tillsammans med lokal statistik samt kunskap från anställda inom polis, kommun och andra aktörer vägs ihop för att samverkas och utformas i medborgarlöften som man till sist lovar medborgarna i respektive kommun att arbeta med.

 

Dela det här!